Mezopotamya Herbaryumu Web Sitesi Yayına Başladı!

31 Aralık, 2021
Mezopotamya Herbaryumu Web Sitesi Yayına Başladı!

 

Web sitemiz yayında!

UNDP GEF SGP Türkiye tarafından desteklenen, Yeni Yaşam Derneği tarafından yürütülen Mezopotamya Herbaryumu Projesinde, Mezopotamya havzasında ve Karacadağ bozkırlarındaki biyoçeşitlilik başta olmak üzere bölgemizin bitki biyoçeşitlilğine dikkat çekerek, koruma ve kollama dengesi için farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar hayata geçirilmiştir. Avrupa Biyoçeşitlilik Networkü olan EUROPABON’a üye olan Yeni Yaşam Derneği, yerelde biyoçeşitliliğin korunması için ekoloji ile ilgili farkındalık çalışmalarındaki ilk proje olan Mezopotamya Herbaryumu aynı zamanda ilk yerel dijital bitki kütüphanesini kullanıcıların hizmetine sunmaktan memnuniyet duyar. Yukarı Mezopotamya'da Nemrut Dağı ve Karacadağ bölgesinin endemik bitki örneklerinin yer aldığı 1000'den fazla dijital örnek erişime açıldı. Bu çalışma ile batısında Göbeklitepe (Girê Miraza-Xirabreşk) doğusunda Zerzevan Kalesinin olduğu Karaccadağ'ın endemik bitki türlerinin güzelliklerine de erişmek mümkün. 

Proje kapsamında “Yerel Bitki Gastronomisi Rehberi” ile “Yerel Endemik Bitkiler Rehberi” kitapçık olarak yayınlanacaktır.

Vizyonumuz: Yerelde Biyoçeşitlilik Bilgi Merkezi olmak

Misyonumuz: Biyoçeşitliliği Korumak ve İklim Değişikliğine Karşı Mücadele Etmek

 

Bitki biyoçeşitlilğini korumak ve yereldeki biyoçeşitliliğe ilişkin çalışmalarımızı güçlendirmek için başlattığımız bu çalışmalarımıza https://www.mezopotamyaherbaryumu.com