Ekonomi ve Toplum Akademisi Online Derslere Kayıtlar Devam Ediyor!

01 Şubat, 2021
Ekonomi ve Toplum Akademisi Online Derslere Kayıtlar Devam Ediyor!

Ekonomi ve Toplum Akademisi 

Online Derslere Kayıtlar Devam Ediyor!

Yeni Yaşam Derneği’nin Hollanda Kraliyeti Matra Programı desteği ile kurduğu "Ekonomi ve Toplum Akademisi"  Kasım 2019 tarihinde ilk temelleri atıldı.

Diyarbakır’da akademi-toplum bütünleşmesi hedefiyle başlatılan akademi düzeyindeki seminerler ilk başta yüz yüze eğitim şeklinde planlanmasına rağmen pandemiden sonra eğitimler dijital ortamda gerçekleştirildikten sonra farklı hedef kitlelere ulaştırılmaya başlandı.

Birçok alanda uzmanları tarafından ücretsiz, dijital olarak verilen eğitimler şimdilik dört dönemden oluşmaktadır.

Katılımcıların yeni bakış açıları kazanması, günlük yaşamlarında kolaylaştırıcı bilgiler sunan seminerlerle birlikte mesleki becerilerini geliştirmesi ve belirli bir alanda uzmanlaşmaları için oluşturulmuş uzaktan erişime açık eğitim videoları olarak hazırlanılmıştır.

Hak temelli çalışmalarımızda benimsediğimiz ilkeler olan “Ücretsiz Eğitim Herkesin Hakkıdır” ve “Eğitime Erişim Hakkının Güçlendirilmesi” düşüncesi ile çıktığımız yolda ücretsiz uzaktan seminer videolarımızı sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz. Akademi toplum bütünleşmesi ile dijital dönüşüm sürecinde yerelde eğitim hakkının güçlendirilmesi ve toplumsal dönüşüm kapasitesini güçlendirmek amacıyla faaliyetlerimizle ilerlemeye devam edeceğiz.

Program İçeriği ve İşleyişi

Pandemiden sonra değişen eğitim sisteminde yeni nesil öğrenme yöntemleri geliştirerek,  katılımcıların bilgiye erişimini güçlendirmek, ilham vermek ve tüm katılımcılara kaliteli ve ücretsiz eğitimin kapılarını açmak hedefindeyiz.

Seminerlere katılmak için öncelikle www.yeniyasamorg.tr web sitemiz üzerinden başvuru yapılması gerekecek. Eğitimler canlı olmadığından dolayı istediğiniz zaman izleyebilirsiniz. Her bir ders 25-60 dakika arası sürüyor. Eğitim seminerlerinden sonra mini bir quiz ile katılımcılar sertifika alabilecektir. Yeni yaşam derneği olarak bu sertifikaları uluslararası geçerliliği olan bir sertifikaya dönüştürmek için çalışmalarımız ve girişimlerimiz devam etmektedir.

Akademiye Kayıt Olmak için Tıklayınız!